+45 27122780 kontakt@lineromer.dk


Shampoo i plastikflaske → Sæbebar uden emballage
Noget af det, jeg forsøger at lære at begrænse, er min brug af plastik. Jeg hørte lige i radioen forleden dag, at vi europæere er dem i verden, der bruger allermest plastik. Yikes. Her gik jeg og troede, at vi var fremme i skoene. Nå, men i et forsøg på at lave om på det, har jeg skiftet min shampo i plastikflaske ud med en sæbebar. Jeg har købt denne fra Isangs, som jeg indtil videre er rigtig glad for, og der findes helt sikkert billigere alternativer. Jeg synes, det fungerer helt optimalt med sæbebaren. Den skummer håret ligesom almindelig shampo, og ligesom almindelig shampo, skal der balsam i bagefter. Jeg har ved jeres hjælp på Instagram opstøvet en balsam, som også kommer som en bar, og jeg skal nok lige give en update, når jeg har testet den.


Bind og tamponer → Menstruationskoppen
Jeg skiftede til menstruationskoppen for 4 år siden, og på den tid har jeg sparet miljøet for vel omkring 1000 tamponer. Det er et regnestykke, jeg godt kan lide. Jeg er kæmpe fan af menstruationskoppen, og anbefaler den til alle. Den sparer mig og min krop for en masse besvær, og så er det bare en gave til miljøet. Man skal selvfølgelig lige lære den at kende, og jeg tror at alle, som er hoppet på koppen, kan huske første gang de brugte den…eller nærmere bestemt første gang, de skulle fiske den ud. Lad mig bare sige, at jeg aldrig har været så tæt på at bede en veninde om lige at række en arm ind i mit indre, men det lykkedes!

Vatrondeller → Vaskeklud
Indtil for 2 måneder siden brugte jeg hver dag 3 vatrondeller til at fjerne make-up, for hvordan skal man ellers få sin mascarra af? Med en vakeklud, viser det sig. Mit første forsøg var med en mousselin-klud. Hvorfor? Ja, den så flot og øko-agtig ud, men det føles ærlig talt som at skrubbe sit ansigt med en skurresvamp, så nu er jeg gået over til en helt almindelig bomuldsklud, og dét er kræs. Jeg bruger en olie til at opløse make-up’en, og vrider derefter kluden op i rigtig varmt vand, og tørrer make-up’en af. Har I nogensinde fået en ansigtsbehandling, hvor dermatologen lægger en varm klud over ansigtet? Det er så rart. Og på den her måde får du den følelse hver dag. Jeg er fan.

Det var 3 nemme måder, at gøre tiden på badeværelset lidt mere bæredygtig. Har I nogle gode erfaringer eller fifs?