+45 27122780 kontakt@lineromer.dk


Den seneste måned har jeg skiftet min almindelige shampoo i plastikflaske ud med en såkaldt shampoobar. Det har jeg gjort, fordi jeg prøver at få øje på alt det plastik, jeg bruger, og om der findes mere bæredygtige alternativer, som er lige så gode. Ét af de steder, hvor jeg bruger rigtig meget plastik, er på badeværelset. Shampooflasker, balsamflasker, make-up-fjerner og så videre. Det er ting jeg køber igen og igen, og hvor emballagen igen og igen ryger ud.

Så derfor har jeg forsøgt mig med en shampoobar. Den kommer omgivet af et lille stykke papir, det er det hele. Jeg har prøvet denne bar uden duft fra Isangs.

Vasker den håret rent?

Jeg var bekymret for, om baren ville kunne vaske mit hår rent nok, især fordi jeg kommer fra Head & Shoulders (hvilket er lidt flovt, for det er spækket med kemikalier, men jeg har brugt den i årevis af ren vane. Undskyld fremtids-Line!). H&S vasker håret helt rent, også for rent, og den første vask med sæbebaren var da heller ikke en helt god oplevelse. Jeg følte ikke, at mit hår blev ordentlig rent.

Men allerede ved anden vask lurede jeg fidusen. Jeg fandt ud af, at man bare skal bruge lidt mere tid på at få fordelt sæben fra baren i håret. Den skummer fuldstændig ligesom almindelig shampo, men fordi den ikke er flydende, tager det lidt længere tid, at få sæbe rundt i håret. Og herfra har mit hår været skinnende rent, og det holder sig fint rent i 4 dage.

Bliver mit hår lækkert?

Jeg har prøvet alle slags shampoo’er gennem livet, og jeg må bare konstatere, at en shampoo til 500 kroner ikke på nogen måde gør mit hår markant mere lækkert end en shampoo til 30 kroner. Derfor har jeg ikke været nervøs ved at skifte til shampoobaren. Der er dog en forskel på baren i forhold til gængs shampoo; Baren giver nemlig samme fornemmelse i håret, som når man vasker hænder med en god gammeldags sæbebar. Det kan godt føles sådan lidt…hmm…ja det er svært at beskrive, men som om alting glider af på håret, som om det kortvarigt mister sin elasticitet. Men 2 dråber balsam, og så er alt tilbage til normalen.

Er der ligefrem fordele?

Som sagt vasker jeg mit hår for at få det rent, punktum. Skal det være lækkert, får det lidt olie og pleje. Jeg oplevede dog det gode ved shampoobaren, at mit hår faktisk krøller lidt bedre end det gjorde før, og det er en fordel for mig, hvor krøller tit bliver til frizz når jeg lige har vasket hår.

Bedømmelse

Jeg er totalt begejsret for shampoobaren. Den er akkurat lige så godt som almindelig shampo, og jeg sparer miljøet for rigtig mange plastikflasker om året. Jeg vil på det varmeste anbefale dig, at prøve det af, der findes masser af versioner derude med alle slags dufte, som også er langt billigere end den fra Isangs.