+45 27122780 kontakt@lineromer.dk

Jeg elsker Netflix, sci-fi, krimier, pladderromantik og komedier, men jeg elsker også at få noget med lidt mere dybde i, gerne noget, som kan få mig til at se verden på en ny måde, eller som på den ene eller anden måde vender min vanetænkning. Her får du tre bud på bøger, der kan netop det.

Eckhart Tolle – “Nuets Kraft”

Første gang jeg læste den her bog var jeg i en periode af mit liv, hvor jeg var helt enormt stresset. Jeg havde for meget arbejde, jeg havde rigtig mange negative tanker om mig selv, jeg var overbevist om, at mine venner ikke kunne lide mig, og jeg var fuldstændig ude af stand til at stoppe mine tanker. Og det er altså et godt tidspunkt at række ud efter denne her bog på. For i denne spirituelle moderne klassiker fortæller Tolle os, at det bedste vi kan gøre er, at leve i nuet. Ikke i fortiden, ikke i fremtiden, men lige nu og her. Han fortæller, at sind og tanker ofte styrer os, og hiver os i alle mulige negative retninger, derfor skal vi forstå, at vi ikke er vores tanker, og at vi ikke er vores følelser. Vi bliver langt bedre tilpas, hvis vi lærer at anerkende at tankerne og følelser er der, men at vi ikke behøver at give dem nogen særlig betydning. Det lyder måske lidt ‘selvhjælps-agtigt’, og jeg har også fornemmelsen af, at “Nuets Kraft” deler vandene; nogle hader den, andre elsker den, men jeg tilhører sidste kategori…med forbehold, for det er i høj grad en bog, hvor man kan tage det, man kan bruge, og lade resten ligge. Det har jeg i hvert fald gjort, og har på vejen fået virkelig mange aha-oplevelser omkring måden, jeg tænker på, og hvordan jeg reagerer.

 

Simon Krohn – “Nærmere Noget”

Simon Krohn er vel efterhånden det nærmeste man kommer på en moderne dansk yoga-guru. Hans popularitet taler i hvert fald sit tydelige sprog, og har du været så heldig at få fingrene i en billet til et af hans foredrag, forstår du måske også hvorfor. Simon har været en stor kraft i forhold til at udbrede yogaen til masserne i Danmark, han forstår at tale til os i et sprog og på en facon, som vi alle forstår, mens han samtidig formidler de helt tunge budskaber og yogaens filosofi. Derfor har den også givet mig en del aha-oplevelser. Han serverer nemlig den ellers sværttilgængelige yogafilosi på en mere spiselig måde krydret med personlige anekdoter, og har du netop lyst til at komme lidt dybere ind i filosofien bag yoga, men uden nødvendigvis at skulle læse originaltekster på sanskrit, kan jeg varmt anbefale denne bog.

Giulia Enders – “Tarme med Charme”

Jeg klukklo, da jeg læste denne bog. Det havde jeg ikke forventet, men denne bog, som går i dybden med tidens mest trendy organ er simpelthen skrevet så humoristisk, at jeg flere gange måtte lægge den i skødet og grine med lukkede øjne. “Tarme med Charme” er skrevet af en kvindelig lægestuderende, som fortæller om det indtil for nyligt meget oversete organ, og hvordan tarmsystemet spiller en langt vigtigere rolle i vores psykiske og fysiske helbred, end tidligere antaget. Der er så meget spændende forkning i denne bog, som heldigvis er formidlet på en måde, hvor alle os, der ikke lige var de mest opmærksomme i biologi, kan være med. Det er i høj grad på grund af denne bog, at jeg fermenterer og drikker kefir.

Har du nogle gode bog-anbefalinger, du vil dele? Skriv endelig i kommentarfeltet!