+45 27122780 kontakt@lineromer.dk

Morgenmad er uden tvivl mit yndlingsmåltid. Jeg kan ligge i sengen om aftenen og glæde mig til at jeg skal spise morgenmad, og derfor skal det selvfølgelig helst være noget mad, som jeg rigtig godt kan lide. Ærlig talt svært at glæde sig til en skål yoghurt uden noget som helst kræs.

I de koldere måneder må der gerne være ekstra gods i min morgenmad og jeg veksler lige for tiden mellem disse to typer grød. Den ene kold, den anden varm. Desuden spiser jeg æble på pretty much alting lige for tiden.

Den varme


1/2 halv dl. havregryn (grovvalsede eller finvalsede, du bestemmer)
1 dl. plantemælk. Jeg bruger havremælk, fordi det er mere skånsomt for miljøet end soya og mandelmælk.
Et drys salt
1 tsk. honning
1/2 tsk kanel

Topping:
Æblemos eller bare æble i skiver
Hakkede mandler

Varm det hele op i en gryde under omrøring indtil grøden er tyknet. Hæld grøden i din yndlingsskål og but æblemos og hakkede mandler på eller dit eget yndlings topping.

Den kolde


Aftenen før (Du får til et par dage):
2 dl. havregryn
2 dl. plantemælk
1 spsk. kakao
2 spsk chiafrø

2 dl. havregryn
2 dl. plantemælk
1 tsk. vanilje
2 spsk. chiafrø

Topping:
Et halvt æble
1 spsk. Peanutbutter

Bland de to slags grød i hver sin beholder og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen er de to grødvarianter blevet tykke. Hæld en god slat af hver grød i en skål og put hakket æble på og en spsk. peanutbutter på toppen. Haps!